2010. augusztus 25., szerda

Énlakai képeslapok



Augusztus 27-29 között Gyöngyössolymoson lesz látható egy kiállításom Énlakai képeslapok címmel. A helyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház "Székely Napok" címmel rendezvénysorozatot szervezett, aminek keretében fotókkal is szeretnék közelebb hozni a vidéket a látogatókhoz.
A falu évek óta UNESCO Világörökség címre van felterjesztve  nagyrészben megmaradt hagyományos faluképe és településszerkezete miatt.

A lakosok száma 300 alatti, csend, nyugalom, rengeteg gyümölcsfa és madár... Testvértelepülése érdekes módon Budapest-Lipótváros, mely egy alapítványt működtet, aminek többek között célja a település értékeinek megőrzése és a falusi turizmus fejlesztése. A falu arculata ennek is köszönhetően maradt meg  olyannak, ahogyan a látogatók elé kerül.
Aki szeret egy kicsit sétálni, kóborolni, beszélgetni, jó szívvel ajánlom a meglátogatását, de ne egy napra... Ennyi idő alatt nem nyílik ki az idegennek...

A képek 2009-ben készültek, sajnos az ottlét csak pár napig tartott és az időjárás sem volt kedvező, ennek ellenére sikerült összeállítani az anyagot és készült egy-két számomra különösen emlékezetes kép is.

Nincsenek megjegyzések: